Японська кухня від інших кухонь світу відрізняється своєю багатовіковою історією, своїми традиціями і звичаями. Тому перед тим, як судити або критикувати улюблені японцями страви, бажано ознайомитися з історією національної кухні країни Висхідного Сонця, що йде своїм корінням в прадавні часи.

Секрет японської кухні не тільки в уважному підборі інгредієнтів для багатьох страв, але і в красі їх подачі на столі. Згідно з національною традицією, на столі у японців можуть бути тільки ті продукти, які подарувала японська земля і вода. А головним завданням кухаря є не тільки приготувати їх, але і зберегти в готових стравах всі первинні властивості продуктів.

У цій рубриці нашого сайту ми спробували зібрати не тільки рецепти приготування традиційних японських страв, а й інформацію про те, як їх їсти без ножа і вилки. Сподіваємося, що з нашою допомогою розібратися в тонкощах японської національної кухні господиням стане набагато простіше.

Японський омлет з в’яленою яловичиною

Японський омлет з в'яленою яловичиноюЗвичайний омлет незвично приготований. У класичному варіанті містить саке, оцет, соєвий соус.

ІНГРІДІЄНТИ:

  • яловичина в’ялена 100 г.
  • яйця 4 шт.
  • помідор 1 шт.
  • майонез 4 ст.л.
  • масло рослинне
  • зелень

Приготування японського омлету з в’яленою яловичиною

  1. Яйце збити за допомогою віночка, додати майонез, знову збити. Розігріти на сковороді невелику кількість рослинного масла, вилити трохи омлетної маси, випекти тонкий млинець.
  2. Пекти тільки з одного боку протягом 20 — 30 секунд. Скачати млинець за допомогою дерев’яної або силіконової лопатки, помістити рулет на край сковороди. Влити наступну порцію омлету, вона повинна підтекти під рулет, знову обсмажити і згорнути.
  3. Операцію повторити кілька разів, поки не закінчиться яєчна суміш. Японський омлет з в’яленою яловичиною перекласти на блюдо і порізати скибочками. На гарнір подати нарізані помідори, скибочки в’яленої яловичини, зелень петрушки.

Роли «Філадельфія» з сирним сиром

Роли «Філадельфія» з сирним сиром

ІНГРІДІЄНТИ:

  • сьомга малосольная 150 г
  • рис для суші 150 г
  • помідори 1 шт.
  • оцет рисовий 2 ч.л.
  • сир творожний
  • сіль

(далее…)