Яловичина на кістці з овочами

Яловичина на кістці з овочами

Інгрідієнти:

  • яловичина на кістці 800 г.
  • оливкова олія 100 г.
  • печериці 6 шт.
  • баклажан 1 шт.
  • кабачок 1 шт.
  • цибуля салатна біла 1 головка

Для маринаду:

  • соус соєвий 4 ст.л.
  • олія оливкова 2 ст.л.
  • оцет бальзамічний білий 1 ст.л.
  • гірчиця зерниста 1 ст.л.
  • оцет рисовий 1 ст.л.
  • цукор коричневий 2 ч.л.
  • часник 1 зубчик

Для соусу:

  • оцет рисовий 1 ст.л.
  • соус соєвий 1 ст.л.
  • часник 1 зубчик
  • кінза 2 пучка
  • петрушка 1 пучок
  • перець чорний мелений
  • корінь імбиру
  • сік лимонний
  • цибуля зелена
  • перець чилі
  • сіль

Для заправки:

  • олія оливкова 2 ст.л.
  • оцет рисовий 1 ст.л.
  • соус соєвий 1 ст.л.
  • перець чорний мелений
  • сіль

Приготування яловичини на кістці з овочами:

  1. М’ясо перерізати по кісточці і перекласти в глибоку миску, для маринування. Додати перець, сіль і відставити убік. Змішати в окремій ємності соєвий соус (4 столових ложки), білий бальзамічний оцет, оливкову олію (2 столові ложки), зернову гірчицю.
  2. Добавити подрібнений зубчик часнику, чайну ложку коричневого цукру (за бажанням). Ретельно змішати, і полити, вийшовшимся маринадом, м’ясо. Маринувати приблизно годину, періодично перемішувати. Соус: зелень промити і висушити, почистити імбир.
  3. Сложити в чашу блендера зелень, часник, імбир, перець чилі за смаком. Потроху підливаючи оливкову олію, подрібнити блендером до однорідності. Густоту даного соусу регулювати за власним смаком. Для більшого аромату можна покласти натерту цедру половини лимона.
  4. Добавити соєвий соус, сіль, щіпку солі, лимонний сік, 1 столову ложку рисового оцту. Потім спробувати і відрегулювати смак, як подобається. Овочі вимити, просушити, подрібнити і підсмажити на сковороді-гриль, залити їх заправкою, змішаною з підготовлених інгредієнтів.
  5. Піджарити м’ясо на сковороді-гриль з кожного боку (по 4 хвилини). Потім, укласти його в форму для запікання, полити маринадом і відправити в духовку хвилин на 10 (200 градусів). Розкласти по порційних тарілках, додати овочі і соус. Яловичина на кістці з овочами готова.
Порада
Для того щоб м’ясо добре просмажилось, необхідно прикрити форму фольгою і хвилин 20 потримати в духовці.

Добавить комментарий

Имя *
E-mail *
Вебсайт