Вірменська кухня одна з найдавніших національних кухонь Азії. Вірменська національна кухня вплинула на всі кухні оточуючих її країн.

Широко відомі страви вірменської кухні, це хоровац (шашлик), толма, хаш, бастурма, лаваш. Рецепти вірменської кухні використовують багато солі і спецій, що пов’язано з місцевим кліматом. У ходу як баранина, так і яловичина, рідше свинина. Головна риба — форель, але і інші види також використовує вірменська кухня. Рецепти вірменської кухні мають кілька відмінностей. Так, багато страв готуються за допомогою тушкування. Інгредієнти однієї страви в вірменської кухні часто готуються окремо, а потім змішуються. Найпоширенішим видом рослинного масла в вірменської кухні є кунжутне масло, але набагато більш популярно пряжене. Основним видом хліба є лаваш, без нього немислима вірменська кухня. Заготовки на зиму також дуже поширені в вірменській кухні. Це різні види варення, овочі і салати квашені по-вірменськи. Не варто забувати і про кисломолочні продукти, наприклад, мацун, яким знаменита вірменська кухня. Рецепти з фото приготування вірменських страв допоможуть вам не тільки приготувати смачні рецепти вірменської кухні, але і красиві, що дуже цінується в цій країні.

Вірменський лаваш на дріжджах по-домашньому

Вірменський лаваш на дріжджах по-домашньому

ІНГРІДІЄНТИ:

  • борошно 2,5-3 склянки
  • вода 1 склянка
  • масло рослинне 1 ст.л.
  • дріжджі сухі 1 ч.л.
  • сіль 1 ч.л.
  • цукор 1/2 ч.л.

(далее…)