Хліб у всіх країнах світу вважається продуктом №1, хоча може називатися абсолютно по-різному. Крім звичних для більшості з нас батонів і буханок він може мати форму пишного Пуріс (в Індії), просяних хлібців (в Африці), маїсові-кукурудзяного хліба (в Південній і Північній Америці). Але яким не був би хліб за своїм зовнішнім виглядом, його випікання засноване на двох базових компонентах: борошні і воді. В Європі звикли пекти хліб з пшеничного і житнього борошна, але для приготування цього надзвичайно важливого продукту можна використовувати кукурудзяну, рисову, гречану, ячмінну, вівсяну муку. Для надання йому особливого присмаку і аромату в нього додають сир, горіхи, родзинки, чорнослив, запашні трави. Поекспериментувати з приготуванням хліба можна навіть у звичайній кухонній духовці. Про всі ці тонкощі випікання хліба більш докладно можна дізнатися з цієї рубрики нашого кулінарного сайту, в яку мо постаралися помістити всі найбільш поширені рецепти випікання хліба.

Хліб в духовці по-домашньому

xleb-v-duxovke-po-domashnemu

Інгрідієнти:

  • борошно 450 г.
  • вода 350 мл.
  • дріжджі сухі 1 ч.л.
  • сіль 1 ч.л.

(далее…)

Англійські грінки з яйцем-пашот

Англійські грінки з яйцем-пашот

ІНГРІДІЄНТИ:

  • хліб 4 шматки
  • яйця 4 шт.
  • сіль.

(далее…)

Вірменський лаваш на дріжджах по-домашньому

Вірменський лаваш на дріжджах по-домашньому

ІНГРІДІЄНТИ:

  • борошно 2,5-3 склянки
  • вода 1 склянка
  • масло рослинне 1 ст.л.
  • дріжджі сухі 1 ч.л.
  • сіль 1 ч.л.
  • цукор 1/2 ч.л.

(далее…)