Рецепти хліба
Хліб у всіх країнах світу вважається продуктом №1, хоча може називатися абсолютно по-різному. Крім звичних для більшості з нас батонів і буханок він може мати форму пишного Пуріс (в Індії), просяних хлібців (в Африці), маїсові-кукурудзяного хліба (в Південній і Північній Америці). Але яким не був би хліб за своїм зовнішнім виглядом, його випікання засноване на двох базових компонентах: борошні і воді. В Європі звикли пекти хліб з пшеничного і житнього борошна, але для приготування цього надзвичайно важливого продукту можна використовувати кукурудзяну, рисову, гречану, ячмінну, вівсяну муку. Для надання йому особливого присмаку і аромату в нього додають сир, горіхи, родзинки, чорнослив, запашні трави. Поекспериментувати з приготуванням хліба можна навіть у звичайній кухонній духовці. Про всі ці тонкощі випікання хліба більш докладно можна дізнатися з цієї рубрики нашого кулінарного сайту, в яку мо постаралися помістити всі найбільш поширені рецепти випікання хліба.
ІНГРІДІЄНТИ:
- борошно 2,5-3 склянки
- вода 1 склянка
- масло рослинне 1 ст.л.
- дріжджі сухі 1 ч.л.
- сіль 1 ч.л.
- цукор 1/2 ч.л.