Слово «торт» утворилося від італійського «torta», що в перекладі на означає «круглий хліб». У наші дні торт — це різновид десертної страви, яке сміливо можна вважати однією з варіацій пирога. Торти складаються з окремих коржів, скріплених між собою за допомогою крему, джему, желе, варення або збитих вершків. Верхній шар прикрашається таким чином, щоб зовнішній вигляд страви був привабливим. В наші дні практично жоден святковий захід не обходиться без красиво оформленого і смачного торта. Рецепти більшості тортів істотно відрізняються між собою не тільки вихідними інгредієнтами, але і технічним боком свого приготування. Навіть з одного і того ж списку продуктів можна спекти зовсім різні торти. Про технології приготування цієї смачної випічки (бісквітних, шоколадних, листкових, пісочних, заварних, сирних тортів) про креми і наповнювачах для них більш детально можна дізнатися на цій сторінці нашого сайту.

Бостонський кремовий торт в шоколаді

З приводу винаходу цього торта є така історія: одного разу кондитер ресторану в американському місті Бостон вирішив полити звичайний англійський кремовий торт шоколадною глазур’ю. Нововведення прижилося і увійшло в кулінарну історію. (далее…)

Полуничний чізкейк на пісочній основі

Ще один варіант улюбленої європейської та американської випічки. Перші чизкейки з’явилися в Стародавній Греції, історики вважають, що вони подавалися спортсменам-олімпійцям.

ІНГРІДІЄНТИ:

Для тіста:

  • борошно 200 г.
  • маргарин 80 г.
  • яйця 1 шт.
  • цукор 4 ст.л.
  • розпушувач 1 ч.л.
  • сіль 1 щіпка

(далее…)

Шоколадний шведський торт

Шоколадний шведський торт

ІНГРІДІЄНТИ:

  • масло вершкове 135 г.
  • яйця 3 шт.
  • цукор 1,75 склянки
  • борошно 1 склянка
  • какао 1/2 склянки
  • цукор ванільний 2 ч.л.

(далее…)