Кулінарні вироби з різних видів тіста з начинкою, які прийнято доводити до готовності в духовій шафі, називають пирогами. Без пирогів на Русі важко уявити багато обрядів, в тому числі весілля, новорічні святкування і поминки — для кожного з таких випадків готувався особливий пиріг. Для приготування пирогів можна використовувати і бісквітне тісто, і тісто дріжджове, і листкове, і пісочне, і навіть заварне. Залежно від свого зовнішнього вигляду пироги діляться на вироби закриті і відкриті. У закритих пирогах начинка поміщена між двома коржами, а в відкритому викладена поверх коржа. З рецептів, розміщених в цій рубриці нашого сайту, можна дізнатися багато цікавого про рецепти випікання пирогів, про приготування начинок до них, а також тут описані процедури приготування різноманітних видів пирогів.

Сирно-банановий чізкейк без цукру

Ніжна запіканка, прикрашена ароматними ягодами. Щоб інгредієнти «подружилися», пиріг до подачі на стіл повинен постояти кілька годин. (далее…)

Бостонський кремовий торт в шоколаді

З приводу винаходу цього торта є така історія: одного разу кондитер ресторану в американському місті Бостон вирішив полити звичайний англійський кремовий торт шоколадною глазур’ю. Нововведення прижилося і увійшло в кулінарну історію. (далее…)

Полуничний чізкейк на пісочній основі

Ще один варіант улюбленої європейської та американської випічки. Перші чизкейки з’явилися в Стародавній Греції, історики вважають, що вони подавалися спортсменам-олімпійцям.

ІНГРІДІЄНТИ:

Для тіста:

  • борошно 200 г.
  • маргарин 80 г.
  • яйця 1 шт.
  • цукор 4 ст.л.
  • розпушувач 1 ч.л.
  • сіль 1 щіпка

(далее…)

Банановий чізкейк з карамеллю

Банановий чізкейк з карамеллюІНГРІДІЄНТИ:

  • творожна маса 500 г.
  • банани 4 шт.
  • яйця 1 шт.
  • родзинки 2 ст.л.
  • борошно 2 ст.л.
  • вершки збиті
  • полуниця

(далее…)

Класичний пиріг з гарбуза

Класичний пиріг з гарбузаІНГРІДІЄНТИ:

  • борошно 200 г.
  • масло вершкове 100 г.
  • вода 2 ст.л.
  • цукор 1 ст.л.
  • сіль 1/2 ч.л.

(далее…)