Мафінами в англомовних країнах називають порційні кекси маленьких розмірів. Умовно їх можна розділити на дві категорії — солодкі і несолодкі. Такі вироби досить прості в приготуванні і не вимагають якихось спеціальних інгредієнтів. Перший вид мафінів, як правило, забезпечують ягідною або кремовою начинкою. Щоб така начинка виявилася усередині кексу, формочку для випікання заповнюють тістом лише до половини, далі викладають підготовлену начинку, а потім — решту тіста. Деякі рецепти тіста для маффінів містять в якості інгредієнтів цукати або шматочки шоколаду. Для несолодких як начинку можна використовувати різні продукти, які підходять за смаком: овочі, сир, шинку і копчену рибу. І перший, і другий вид виробів можна їсти на завтра, подавати до столу на обід і використовувати, як легку вечерю. Більш докладно про тонкощі і рецепти приготування солодких маффінів можна дізнатися з цього розділу на нашому сайті.

Мафіни з журавлиною на сметані

ІНГРІДІЄНТИ:

  • масло вершкове 90 г.
  • яйця 2 шт.
  • борошно 2,5 склянки
  • журавлина сушена 1 стакан
  • цукор 1 склянка
  • вода 1 склянка
  • сметана 3/4 склянки
  • молоко 1/2 склянки
  • розпушувач 2 ч.л.

(далее…)

Грушеві мафіни на ряжанці

ІНГРІДІЄНТИ:

  • борошно 310 г.
  • ряжанка 200 мл.
  • масло вершкове 100 г.
  • яйця 3 шт.
  • груша 1 шт.
  • цукор 7 ст.л.
  • какао 2 ст.л.
  • розпушувач 1 ст.л.
  • молоко згущене варене

(далее…)