Кексом (фруктовим пирогом) називають різновид солодкої випічки, що займає нішу між булочкою і солодким тістечком. У більшість кексів прийнято додавати джем, горіхи, родзинки, повидло. Готують їх, як правило, з бісквітного (рідше — дріжджового тіста). За своїми розмірами і формою вони можуть бути абсолютно різними: від невеликих круглих тістечок до великого розміру прямокутних пасок. У кухнях багатьох народів світу кекси є святковою випічкою (різдвяною або весільною), в них зустрічаються шоколадний, сирний і навіть кекс швидкого приготування на кефірі. Але найвідомішим видом кексу в усьому світі є ромова бабка, яку печуть з витриманих протягом трьох місяців в ромовому сиропі фруктів, родзинок і горіхів. В цьому розділі нашого кулінарного сайту ми постаралися зібрати найвідоміші і перевірені не одним поколінням господинь в багатьох країнах світу рецепти приготування смачних кексів.

Мафіни з журавлиною на сметані

ІНГРІДІЄНТИ:

  • масло вершкове 90 г.
  • яйця 2 шт.
  • борошно 2,5 склянки
  • журавлина сушена 1 стакан
  • цукор 1 склянка
  • вода 1 склянка
  • сметана 3/4 склянки
  • молоко 1/2 склянки
  • розпушувач 2 ч.л.

(далее…)

Ніжні капкейки з ароматом ванілі

ІНГРІДІЄНТИ:

  • яйця 2 шт.
  • масло рослинне 1,25 склянки
  • борошно 1,25 склянки
  • цукор 3/4 склянки
  • пахта / кефір 1/2 склянки
  • розпушувач 1 ч.л.
  • ванілін 1 ч.л.
  • сода 1/2 ч.л.
  • сіль 1/2 ч.л.
  • пудра цукрова
  • кремчіз 2/3 склянки
  • вершки 1/3 склянки

(далее…)

Грушеві мафіни на ряжанці

ІНГРІДІЄНТИ:

  • борошно 310 г.
  • ряжанка 200 мл.
  • масло вершкове 100 г.
  • яйця 3 шт.
  • груша 1 шт.
  • цукор 7 ст.л.
  • какао 2 ст.л.
  • розпушувач 1 ст.л.
  • молоко згущене варене

(далее…)

Американський класичний брауні

Американський класичний брауніІНГРІДІЄНТИ:

  • яйця 2 шт.
  • масло рослинне 1 стакан
  • молоко 1 склянка
  • цукор 1 склянка
  • борошно 1 склянка
  • какао 4 ст.л.
  • розпушувач 1 ст.л.
  • цукор ванільний

(далее…)

Американський кекс з рідкою начинкою

Американський кекс з рідкою начинкоюТакі кекси ще називають «Лава кейк». Ймовірно, своїй появі ця страва зобов’язана простому випадку: кухар не довів до готовності випічку, всередині вона залишилася рідкою. Помилка кондитера вдалася: десерт став популярний і подається в кращих ресторанах світу.

ІНГРІДІЄНТИ:

  • шоколад 70% 200 г.
  • масло вершкове 100 г.
  • борошно 60 г.
  • цукор 50 г.
  • яйця (жовток) 3 шт.
  • яйця 2 шт.
  • сіль

(далее…)