ІНГРІДІЄНТИ:
- масло вершкове 90 г.
- яйця 2 шт.
- борошно 2,5 склянки
- журавлина сушена 1 стакан
- цукор 1 склянка
- вода 1 склянка
- сметана 3/4 склянки
- молоко 1/2 склянки
- розпушувач 2 ч.л.
Кексом (фруктовим пирогом) називають різновид солодкої випічки, що займає нішу між булочкою і солодким тістечком. У більшість кексів прийнято додавати джем, горіхи, родзинки, повидло. Готують їх, як правило, з бісквітного (рідше — дріжджового тіста). За своїми розмірами і формою вони можуть бути абсолютно різними: від невеликих круглих тістечок до великого розміру прямокутних пасок. У кухнях багатьох народів світу кекси є святковою випічкою (різдвяною або весільною), в них зустрічаються шоколадний, сирний і навіть кекс швидкого приготування на кефірі. Але найвідомішим видом кексу в усьому світі є ромова бабка, яку печуть з витриманих протягом трьох місяців в ромовому сиропі фруктів, родзинок і горіхів. В цьому розділі нашого кулінарного сайту ми постаралися зібрати найвідоміші і перевірені не одним поколінням господинь в багатьох країнах світу рецепти приготування смачних кексів.
ІНГРІДІЄНТИ:
ІНГРІДІЄНТИ:
ІНГРІДІЄНТИ:
ІНГРІДІЄНТИ:
Такі кекси ще називають «Лава кейк». Ймовірно, своїй появі ця страва зобов’язана простому випадку: кухар не довів до готовності випічку, всередині вона залишилася рідкою. Помилка кондитера вдалася: десерт став популярний і подається в кращих ресторанах світу.
ІНГРІДІЄНТИ: