ІНГРІДІЄНТИ:
Для тіста:
- молоко 200 мл.
- масло вершкове 100 г.
- дріжджі сухі 10 г.
- яйця 2 шт.
- борошно 4 склянки
- цукор 1/2 склянки
- клейковина 1 ст.л.
- сіль 1 ч.л.
- ванілін
Здобні булочки — це завжди смачно! Різноманітність форм і розмірів таких булочок буде залежати лише від смаку тих, для кого ви будете куховарити це частування. Дріжджове тісто, замішане на молоці або на кефірі, таке слухняне і податливе, можна формувати так, як вам підкаже фантазія. Звичайні круглі булочки, булочки-косички, кренделі і вузлики, посипані цукром, змащені для краси яйцем, непоміченими не залишаться. Їх чарівний аромат і красива форма привернуть увагу, і ваші гості віддадуть належне вашому мистецтву булочника. Ну, а якщо додати в булочки солодку начинку (згущене молоко, ягоди, варення), то вони будуть з’їдені ще швидше. Вибрати самий «смачний» рецепт здобних булочок легко. Замісити тісто — теж не проблема (якщо уважно слідувати нашим порадам). Так що, приступаємо до роботи!
ІНГРІДІЄНТИ:
Для тіста: