Булочками прийнято називати невеликі хлібці овальної або круглої форми, випечені з різних видів тіста (прісного, дріжджового, здобного) з різною начинкою. Об’єднує цю випічку тільки зовнішній вигляд, а в усьому іншому смакові характеристики повністю залежать від наявності тих чи інших продуктів і фантазії пекаря. Булочки можуть бути здобними і солодкими, таїти в собі мак, родзинки, корицю, кунжут, сир, різні повидла і джеми, овочі, фрукти і ягоди, згущене молоко і какао, горіхи і шоколад. Така випічка стане справжньою окрасою будь-якого столу і створить в будинку відчуття тепла, затишку і спокою. А процес приготування булочок об’єднає і старше, і молодше покоління. У цій рубриці нашого сайту ми постаралися зібрати всі секрети приготування тіста для булочок і рецепти смачних начинок для них. Сподіваємося, що кожен, хто ознайомиться з наповненням цієї рубрики, вибере для себе прийнятний варіант.

Булочки «Сіннабон» в сирній глазурі

Булочки «Сіннабон» в сирній глазуріІНГРІДІЄНТИ:

Для тіста:

  • молоко 200 мл.
  • масло вершкове 100 г.
  • дріжджі сухі 10 г.
  • яйця 2 шт.
  • борошно 4 склянки
  • цукор 1/2 склянки
  • клейковина 1 ст.л.
  • сіль 1 ч.л.
  • ванілін

(далее…)

Домашні часникові пампушки

Домашні часникові пампушкиІНГРІДІЄНТИ:

  • вода 250 мл.
  • молоко 50 мл.
  • борошно 2,5 склянки
  • масло рослинне 3 ст.л.
  • цукор 1,5 ст.л.
  • дріжджі сухі 1 ч.л.
  • часник 2 зубчики
  • зелень
  • сіль

(далее…)