«Вальдорфський» салат з грецьким горіхом

Як тільки ложка цього салату потрапляє в рот, то першими відчуттями стають ніжність і вишуканість. При незвичайному поєднанні соковитого курячого м’яса і підсмажених грецьких горіхів, салат ще і низькокалорійний.

ІНГРІДІЄНТИ:

  • грудка куряча 750 г.
  • яблука 500 г.
  • стебла селери 400 г.
  • майонез 175 г.
  • йогурт 175 г.
  • грецькі горіхи 125 г.
  • морква 100 г.
  • лист лавровий 2 шт.
  • лимон 1/2 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 головка

Приготування «Вальдорфського» салату з грецьким горіхом

  1. Відварити моркву і курячі грудки разом з цибулею, лавровим листом, горошинами перцю і декількома стеблами селери. Також додати сіль. Через 10-15 хвилин варіння, вогонь вимкнути, а м’ясо залишити в бульйоні ще на 10-15 хвилин.
  2. Яблоки порізати на кубики невеликого розміру. Очистити селеру від волокон і порізати на невеликі шматочки трохи навскоси. Вичавити сік половини лимона і скропити їм яблука. Деко застелити пергаментним папером.
  3. Горіхи розкласти на деку і поставити в духовку, розігріту до 180 градусів. Періодично помішувати горіхи. Через 5-8 хвилин дістати їх з духовки. Куряче м’ясо вийняти з каструлі з бульйону і обсушити паперовими рушниками. Розділити м’ясо на волокна.
  4. Горіхи порізати ножем на шматочки. Викласти 2/3 горіхів до м’яса. До м’яса і горіхів додати яблука, селеру. Залити йогуртом і майонезом. Посолити і перемішати салат. Охолодити приблизно протягом години і подавати «Вальдорфський» салат з грецьким горіхом, посипавши іншими горіхами.
Порада
Бульйон, що залишився від варіння курячих грудок, можна використовувати для приготування різотто. Якщо замість майонезу використовувати тільки йогурт, то салат вийде дієтичним.

Добавить комментарий

Имя *
E-mail *
Вебсайт