Справжня узбецька трапеза — це дійство, яке може тривати досить довго через велику кількість різних страв і величини кожної порції того, чим пригощають гостей. А пригощати є чим! Узбецька кухня, як правило, досить жирна. На початку і в кінці обіду обов’язково подається чай з солодощами. Потім — суп, салат, плов, лагман, шашлик, манти. Існує більше сотні рецептів улюбленого узбеками плову. Різні добавки роблять кожен з них неповторним за смаком і ароматом. Готуються страви узбецької кухні найчастіше в спеціальному посуді, що має сферичне дно, або ж на пару. Традиційні узбецькі коржики і самса (невеликі пиріжки) обов’язково супроводжують трапезу. Знамениті рецепти узбецької кухня сподобаються багатьом.

Шашлик з яловичини по-узбецьки

Шашлик з яловичини по-узбецьки

ІНГРІДІЄНТИ:

  • яловичина 800 г.
  • гранат 100 г.
  • масло рослинне 3 ст.л.
  • часник 2 зубчики
  • сіль 1,5 ч.л.
  • горіх мускатний 1 ч.л.
  • перець чорний мелений 1/2 ч.л.
  • коріандр
  • зіра

(далее…)