Змішання народів, що населяли колись досить велику Османську імперію, призвело до того, що кулінарні традиції сучасної Туреччини увібрали в себе все найкраще, все найсмачніше і вишукане. М’ясні страви з баранини або козлятини (кебаби, кефти), супроводжувані рисом або квасолею, різноманітні супи (традиційні м’ясні або овочеві, супи-пюре), страви з риби і морепродуктів — все присутнє в меню місцевих жителів. Спеції в турецькій кухні застосовуються досить помірковано. Вважається, що страва повинна лише відтіняти приправами, які не втрачають свого основного смаку. Обов’язковий для кожної трапези свіжоспечений хліб. Фаршировані або тушковані овочі, свіжі фрукти і різноманітні десерти (халва, лукум, мармелад), чай і айран — без цього турецька обід не може вважатися повним.

Шаурма з ковбасою і корейською морквою

Шаурма з ковбасою і корейською морквою

ІНГРІДІЄНТИ:

  • ковбаса 400 г.
  • морква по-корейськи 200 г.
  • сир твердий 150 г
  • капуста пекінська 50 г.
  • помідори 2 шт.
  • огірок 2 шт.
  • зелень 1 пучок
  • майонез
  • кетчуп

(далее…)