Святкова качка з яблуками в духовці

Святкова качка з яблуками в духовці

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • яблука 8 шт.
  • качка 1 шт.
  • масло топлене 2 ст.л.
  • цукор 2 ст.л.
  • масло вершкове 1 ст.л.
  • перець чорний мелений
  • горіх мускатний
  • зелень
  • сіль

Ніжне качине м’ясо подають на стіл по великих святах. Існує безліч рецептів приготування цього м’яса, з яблуками — найбільш відома страва.

Приготування:

  1.  Качку обробити, видалити пеньки від пір’я. При необхідності можна обпалити і промити водою. Тушку добре натерти сіллю, меленим перцем і мускатним горіхом зовні і зсередини. Кислі яблука очистити, видалити насіннєві камери, нарізати шматочками, присипати цукровим піском. Нафарширувати ними качку, отвір зашити або заколоти зубочистками.
  2. Укласти в жаровню, додати топлене масло, гасити при температурі 270 градусів до золотистої скоринки. Температуру знизити до 170 градусів, поливати періодично соком, що виділяється. Смажити ще близько години. Качку вийняти, нитки видалити. Яблука викласти навколо качки на великому блюді. Прикрасити святкову качку з яблуками зеленню.
    Порада
    Частину яблук в начинці можна замінити чорносливом. На гарнір додати печену картоплю.

 

Добавить комментарий

Имя *
E-mail *
Вебсайт