Відмінну страву можна приготувати, якщо натерти на тертці сиру картоплю, змішати його з цибулею, яйцями, борошном і сіллю, а потім обсмажити невеликі коржі з цієї суміші на сковороді. Називається ця, проста на перший погляд, страва — деруни. Відомі з давніх часів, що входять в національні кухні різних народів картопляні деруни неймовірно смачні. Гарячі, щойно зняті зі сковороди, политі сметаною, рум’яні чудові драники складуть основу ситної вечері всієї родини. А якщо ви приготуєте деруни з начинкою, то страва буде виглядати особливо святково. Начинкою для дерунів може стати все, що ви любите, — і гриби, і м’ясний фарш, і сир, і риба. Будь-який рецепт, який представлений тут вашій увазі, варто того, щоб його спробувати.

Деруни з картоплі і цибулі з розмарином

ІНГРІДІЄНТИ:

  • 300-400 г. картоплі
  • 1/2 цибулини
  • мука
  • базилік
  • коріандр
  • розмарин
  • чорний мелений перець
  • рослинна олія
  • сіль

(далее…)

Домашні картопляні чаклуни

Домашні картопляні чаклуни

ІНГРІДІЄНТИ:

  • картопля 1 кг.
  • фарш м’ясний 500 г.
  • цибуля ріпчаста 1 головка
  • перець чорний мелений
  • кмін мелений
  • сіль

(далее…)