Наші бабусі і мами щиро переконані, що якщо в будинку абсолютно немає картоплі, то і їсти нічого. А цей овоч завезли в Європу і Росію всього лише три століття тому. Тим не менш, в наші дні картопля є п’ятим за значенням джерелом калорій для сучасних людей після різних злаків. Але, на відміну від пшениці, рису, кукурудзи і ячменю, картопля служить інгредієнтом для рецептів приготування декількох тисяч страв. Цей овоч можна варити, тушкувати, піч, запікати, фарширувати… З картоплі готують пюре, оладки, деруни, котлети; його додають у салати, рагу, перші страви. Подають як гарячим, так і охолодженим у якості, як основної страви, так і гарніру. Цей продукт відмінно поєднується з різними сортами м’яса, риби, грибами, сиром і навіть іншими овочами. В цій рубриці нашого сайту можна більше дізнатися про методику приготування найпростіших і щоденних страв з картоплі, рецепти, а також про страви, якими можна приємно здивувати рідних, близьких та друзів.

Окрошка на кефірі з редискою

ІНГРІДІЄНТИ:

  • 1 л. кефіру
  • 400 г. шинки
  • 6 головок редису
  • 2 бульби картоплі
  • 2 огірка
  • 2 яйця
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 1/2 пучка петрушки
  • кріп
  • сіль

(далее…)

Деруни з картоплі і цибулі з розмарином

ІНГРІДІЄНТИ:

  • 300-400 г. картоплі
  • 1/2 цибулини
  • мука
  • базилік
  • коріандр
  • розмарин
  • чорний мелений перець
  • рослинна олія
  • сіль

(далее…)

Домашні картопляні чаклуни

Домашні картопляні чаклуни

ІНГРІДІЄНТИ:

  • картопля 1 кг.
  • фарш м’ясний 500 г.
  • цибуля ріпчаста 1 головка
  • перець чорний мелений
  • кмін мелений
  • сіль

(далее…)