Смачний український борщ з копченим салом

Смачний український борщ з копченим салом

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • яловичина / свинина на кістці 500 г.
  • капуста 300 г
  • сало копчене 200 г.
  • картопля 7-10 шт.
  • помідори 3 шт.
  • перець болгарський 2 шт.
  • морква 2 шт.
  • буряк 1 шт.
  • цибуля ріпчаста 2 головки
  • паста томатна 2 ст.л.
  • цукор 1 ст.л.
  • часник 1 зубчик
  • зелень
  • сіль

Саме слово «борщ» з’явилося набагато раніше того, як в м’ясний бульйон стали додавати буряк. За легендою замість цього корисного овоча клали траву борщівника, від нього і пішла назва всім відомої страви. Інша гіпотеза свідчить, що назва походить від давньоруського «бр’щь» — «буряк».

Приготування українського борща з копченим салом:

  1. Хорошо вимити яловичину або свинину з кісточкою. Залити водою, варити до готовності. Очищений буряк нарізати соломкою. Розігріти на сковороді олію, додати рубану ріпчасту цибулю, моркву і буряк, суміш смажити до готовності.
  2. Добавити нарізану м’якоть помідора без шкірки, томатну пасту, перемішати. Влити склянку бульйону, всипати нарізаний солодкий болгарський перець і цукровий пісок. Масу загасити протягом 10 хвилин.
  3. Очистити бульби картоплі і варити в бульйоні майже до готовності. Нашинкувати білокачанну капусту, всипати в суп, потім влити овочеве обсмажуванне, посипати рубаною зеленню кропу і петрушки. Дати покипіти п’ять хвилин.
  4. Порізати і обсмажити шматочок копченого сала, потім додати в борщ разом з давленим зубчиком часнику. Вимкнути вогонь і дати постояти стравы кілька хвилин під кришкою. Подати зі сметаною. Смачний український борщ з копченим салом готовий.

Добавить комментарий

Имя *
E-mail *
Вебсайт