Проста ситна їжа, яка може зберігатися довгий час, — ось, мабуть, головні особливості шведської кухні. Мариновані, солоні, в’ялені, сушені продукти (овочі, фрукти, м’ясо, риба) складають чималу частину раціону жителів країни. Улюблений усіма шведами оселедець готується по різноманітним рецептам і виступає в ролі закуски або основної страви щодня. Біфштекси, тефтелі і фрикадельки, политі оригінальними ягідними соусами, з картоплею в якості гарніру. Листкові пироги і булочки, смачний хліб домашньої випічки. Різноманітні компоти, варення і зацукровані фрукти. І багато-багато інших ласощів — все це, зібране в одному місці, може скласти знаменитий «шведський стіл», який легко влаштувати вдома самостійно, використовуючи наші рецепти.

Шоколадний шведський торт

Шоколадний шведський торт

ІНГРІДІЄНТИ:

  • масло вершкове 135 г.
  • яйця 3 шт.
  • цукор 1,75 склянки
  • борошно 1 склянка
  • какао 1/2 склянки
  • цукор ванільний 2 ч.л.

(далее…)