ІНГРІДІЄНТИ:
- асорті м’ясне 900 г
- капуста кисла 900 г
- масло вершкове 115 г
- сосиски 100 г
- гриби мариновані 10 шт.
- корнішони 10 шт.
- оливки 10 шт.
- огірки солоні 2 шт.
- цибуля ріпчаста 1 головка
- борошно 1/2 ст.л.
Багато іноземців, які приїжджають в Росію, вважають селянку і щі найсмачнішими і корисними стравами російської кухні. У цьому вариві зібрано все: м’ясо, овочі, приправи.
Приготування селянки московської по-домашньому:
- Ріпчату цибулю нарізати і обсмажити на олії. Додати кислу нашатковану капусту, перемішати і тушкувати під кришкою, до готовності. Помішувати, продукти не повинні підгоріти.
- Майже готову капусту посипати невеликою кількістю пшеничного борошна і перемішати. Половину готової маси перекласти в сотейник або в каструлю з товстими стінками. Окремо нарізати і обсмажити різне м’ясо: годиться свинина, телятина, гусятина, курка, кролик.
- Виложити м’ясні продукти на капусту, розподілити рівним шаром, накрити капустою. Страву прикрасити нарізаними солоними огірками, корнішонами, сосисками, маринованими або солоними грибами, оливками.
- Посипати спеціями. При бажанні можна додати гриби трюфелі. Масу полити соусом, що залишилась від смаження, поставити в духовку і прогріти до готовності. Селянку московську по-домашньому подати до столу в тому ж посуді, в якій селянка запікалася.
Порада
Замість квашеної капусти страву можна приготувати зі свіжим продуктом, смак готової страви буде не такий кислий.
Все б воно мабуть й нічого як би солянка небула традиційною саме українською стравою від слова селянка. Солянка росіянами запозичена страва.