ІНГРЕДІЄНТИ:
- філе куряче 200 г.
- помідори 100 г.
- сир пармезан 50 г.
- батон 1/2 шт.
- часник 1 зубчик
- салат 1 пучок
- перець чорний мелений
- масло оливкове
- сіль
Багато шанувальників цього салату Цезар навіть не підозрюють, що їх улюблену страву придумали не на Апеннінському півострові, де прославився імператор Гай Юлій Цезар, а в Мексиці, де натхнення зійшло на звичайного повара Цезаря Кардіні. У цей день в закладі, де працював Кардіні, зібралося дуже багато відвідувачів, а готових страв було занадто мало. Ось і вирішив чоловік поекспериментувати з того, що було під рукою. Експериментальне блюдо сподобалося всім, хто був присутній в кафе.
Так, завдяки Цезарю Кардіні, рецепт салату Цезар не тільки з’явився на світ, але і почав свій тріумфальний хід по ресторанах і домашнім кухням Північної Америки. Згодом блюдо настільки поширилося по всьому світу, що в кожній з країн з’явилися свої національні особливості в приготуванні салату Цезар. Які саме — більш детально можна дізнатися в цьому розділі нашого інтернет-ресурсу. Сподіваємося, що вміст цієї рубрики приємно здивує навіть знавців салатів Цезар.