Роли або суші-роли — страва японської кухні, одна з різновидів суші. Роли — європейська назва, оскільки такі суші згорнуті в невеликі рулетики. Начинка, загорнута рисом, знаходиться всередині, а зовні — лист норі (пресовані водорості). Для загортання ролів використовують не тільки норі, іноді роблять і роли з рисового паперу. І навіть роли з омлету, правда при цьому використовується спеціальний японський омлет для ролів.

Сьогодні суші і роли стали помітним елементом і нашого життя. Фото цієї страви є улюбленою темою багатьох фуд-фотографів, а відвідування японського ресторану — статусним заходом.

Приготування ролів відбувається за допомогою бамбукової циновки макису. Це те, що потрібно для приготування ролів. Так що якщо вас цікавить приготування ролів в домашніх умовах, вам доведеться запастися цим девайсом. Зробити роли в домашніх умовах без циновки буде дійсно складно. Іноді роли скручують таким чином, що лист норі виявляється всередині, а рис — зовні. Це т.зв. роли рисом назовні. Саме так роблять знамениті роли Філадельфія. Рецепт цього ролу включає вершковий сир, ікру, огірок, філе лосося. Ви можете зробити ці роли своїми руками.

Роли «Філадельфія» з сирним сиром

Роли «Філадельфія» з сирним сиром

ІНГРІДІЄНТИ:

  • сьомга малосольная 150 г
  • рис для суші 150 г
  • помідори 1 шт.
  • оцет рисовий 2 ч.л.
  • сир творожний
  • сіль

(далее…)