Простий соус для макаронів

Якщо дуже захотілося смачних і соковитих макаронів, а під рукою немає ніякого апетитного соусу, то приготуйте його за 10 хвилин з підручних продуктів, які завжди є під рукою в будь-якому холодильнику.

Простий соус для макаронів

Опис приготування соуса для макаронів

Томатний соус — ідеальний дует для відвареної пасти будь-якого сорту: спагетті, тальятелле, фарфалле, локшини і т.д. Головне — підібрати смак соусу під свої переваги: ​​солоний, солодкий, пряний, додаючи в нього різні спеції, прянощі. У соусі вже міститься масло, тому макарони придбають ніжний оксамитовий смаковий відтінок.

Інгредієнти:

  • Томатна паста — 2 ст. ложки;
  • Цибуля ріпчаста — 1 Штука;
  • Часник — 1 Зубчик;
  • Вода — 150 мілілітрів;
  • Борошно пшеничне — 2 чайних ложки;
  • Сіль — 2 пучки;
  • Перець чорний мелений — 1 щіпка;
  • Рослинна олія — ​​1 ст. ложка.

Як приготувати «Простий соус для макаронів» ?

  1. Підготуйте зазначені інгредієнти. Цибулю і часник очистіть від шкірки і промийте у воді. Наріжте цибулю дрібними кубиками, а часник — слайсами. Висипати нарізку в сковороду, влийте рослинне масло і підсмажте до рум’яності приблизно 3-4 хвилини, час від часу перемішуючи, щоб нарізка не підгоріла.
  2. Викладіть в сковороду томатну пасту, перемішайте і підсмажте ще 1-2 хвилини. Обов’язково перед викладанням спробуйте пасту на смак. Якщо вона кислувата, то додайте пару пучків цукрового піску.
  3. У глибокій ємності умішайте в холодну воду сіль і пшеничне борошно, намагаючись не утворювати грудочки. Вода повинна бути саме холодною, так як в гарячій воді борошно відразу ж збивається в грудочки.
  4. Влийте рідину в сковороду і ретельно все перемішайте. Доведіть соус до кипіння протягом 2-3 хвилин, потім зменшіть нагрів і тушкуйте його ще 1-2 хвилини до загустіння.
  5. У цей момент ви можете додати пряні трави або сушені спеції на свій смак. Нагрівання вимкніть. Заздалегідь або разом з приготуванням соусу відваріть макарони, і злийте бульйон.
  6. Викладіть відварену пасту в прямо в соус і акуратно перемішайте. Викладіть макарони в тарілку, залишки соусу перелийте в соусник і подайте до столу все в теплому вигляді. Можна доповнити блюдо подрібненою свіжою зеленню.

За матеріалами: https://interes-fakti.com/sous-do-makaroniv-recepti-prigotuvannya-z-foto/

Добавить комментарий

Имя *
E-mail *
Вебсайт