Ще один варіант улюбленої європейської та американської випічки. Перші чизкейки з’явилися в Стародавній Греції, історики вважають, що вони подавалися спортсменам-олімпійцям.
ІНГРІДІЄНТИ:
Для тіста:
- борошно 200 г.
- маргарин 80 г.
- яйця 1 шт.
- цукор 4 ст.л.
- розпушувач 1 ч.л.
- сіль 1 щіпка
Для начинки:
- полуниця 700 г.
- сир 500 г.
- вершки 300 мл.
- цукор 100 г.
- желатин 20 г.
- цукор ванільний
Приготування полуничного чізкейку на пісочній основі
- Приготувати пісочне тісто. Для цього розтерти вершкове масло з цукром. Просіяти разом борошно і розпушувач. Додати в масло, разом з яйцем і сіллю. Замісити тісто, поставити на півгодини в холодильник.
- Змастити роз’ємну форму вершковим маслом, викласти розкачане тісто. Пекти при 200 градусах протягом 15 хвилин. Остудити. Замочити желатин в кип’яченій воді. Дати набрякнути, потім прогріти, не доводячи до кипіння.
- Протерти сир через сито, можна двічі, додати цукор і ванілін з пакетика. Вимиту полуницю протерти до пюреобразного стану. З’єднати з сиром. Збити вершки, також з’єднати з сиром, додати желатин, перемішати.
- Частину полуниці порізати шматочками і додати в крем. Поставити в холод на годину. Викласти масу на тісто, прикрасити зверху ягодами, їх можна залити безбарвним желе. Дати застигнути протягом 3 — 4 годин. Полуничний чізкейк на пісочній основі готовий.
Добавить комментарий