Полуничний чізкейк на пісочній основі

Ще один варіант улюбленої європейської та американської випічки. Перші чизкейки з’явилися в Стародавній Греції, історики вважають, що вони подавалися спортсменам-олімпійцям.

ІНГРІДІЄНТИ:

Для тіста:

  • борошно 200 г.
  • маргарин 80 г.
  • яйця 1 шт.
  • цукор 4 ст.л.
  • розпушувач 1 ч.л.
  • сіль 1 щіпка

Для начинки:

  • полуниця 700 г.
  • сир 500 г.
  • вершки 300 мл.
  • цукор 100 г.
  • желатин 20 г.
  • цукор ванільний

Приготування полуничного чізкейку на пісочній основі

  1. Приготувати пісочне тісто. Для цього розтерти вершкове масло з цукром. Просіяти разом борошно і розпушувач. Додати в масло, разом з яйцем і сіллю. Замісити тісто, поставити на півгодини в холодильник.
  2. Змастити роз’ємну форму вершковим маслом, викласти розкачане тісто. Пекти при 200 градусах протягом 15 хвилин. Остудити. Замочити желатин в кип’яченій воді. Дати набрякнути, потім прогріти, не доводячи до кипіння.
  3. Протерти сир через сито, можна двічі, додати цукор і ванілін з пакетика. Вимиту полуницю протерти до пюреобразного стану. З’єднати з сиром. Збити вершки, також з’єднати з сиром, додати желатин, перемішати.
  4. Частину полуниці порізати шматочками і додати в крем. Поставити в холод на годину. Викласти масу на тісто, прикрасити зверху ягодами, їх можна залити безбарвним желе. Дати застигнути протягом 3 — 4 годин. Полуничний чізкейк на пісочній основі готовий.

Добавить комментарий

Имя *
E-mail *
Вебсайт