Найпоширеніша страва, яка подається на обід в спекотні літні дні, безсумнівно, окрошка. Знайома усім, що має безліч різновидів, це російський винахід для спекотного літа, коли і їсти щось не хочеться. Прекрасно вгамовує голод, наповнюючи енергією. Суміш різних овочів, найпростіших і улюблених усіма, заправлена ​​холодненьким кваском, присмачена ложкою сметани, може стати справжньою паличкою-виручалочкою для господині, якої в спеку теж не хочеться стояти біля плити, винаходячи, чим би нагодувати сім’ю.

Порізані кубиками картопля, свіжі огірки, редиска, порубані зварені круто яйця, зелений лук — ось те, без чого не буває справжньої окрошки. Додавання нежирного м’яса (або ковбаси) або навіть риби прикрасить вашу страву, додасть їй смак, який здивує всіх. Використання замість квасу кефіру, мінеральної води або навіть томатного соку — ось і знову нова страва все з тією же знайомою назвою «окрошка».

Рецептів окрошки існує безліч. У кожної господині є свій маленький секрет, який робить саме її окрошку найсмачнішою.

Окрошка з крабовими паличками

Окрошка з крабовими паличкамиІНГРІДІЄНТИ:

  • 1 літр хлібного квасу
  • 240 г. крабових паличок
  • 5 редисок
  • 2 огірка
  • 2 яйця
  • 3 ст.л. сметани
  • 1 ст.л. гірчиці
  • 1 пучок кропу
  • чорний мелений перець
  • сіль

(далее…)

Окрошка з редисом на квасі

Окрошка з редисом на квасіІНГРІДІЄНТИ:

  • 1 літр хлібного квасу
  • 3 головки редису
  • 3 яйця
  • 2 бульби картоплі
  • 2 огірка
  • 3 ст.л. сметани
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • сіль

(далее…)

Окрошка на кефірі з редискою

ІНГРІДІЄНТИ:

  • 1 л. кефіру
  • 400 г. шинки
  • 6 головок редису
  • 2 бульби картоплі
  • 2 огірка
  • 2 яйця
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 1/2 пучка петрушки
  • кріп
  • сіль

(далее…)