Для спекотного літнього дня в якості обіду відмінно підійде холодний суп. Він і наситить і спрагу вгамує, та й поправитись від нього навряд чи вдасться. Саме тому в різних країнах світу користуються популярністю такі літні супи, які поєднують в собі національні традиції, готуються з тих продуктів, що звичні місцевим жителям. Одне незмінно — «бульйон», яким заливається основа супу, повина бути обов’язково холодним. При бажанні можна і шматочки льоду додати.

Супи на квасі, розсолі, м’ясному відварі або кефірі, окрошка або холодник, який готується з листя буряка або кропиви, борщ — холодний борщ, іспанська томатна страва з овочами — гаспачо, болгарський таратор з охолодженим йогуртом, угорський фруктовий суп. Список можна продовжувати до нескінченності. Вам залишається лише вибрати рецепт того холодного супу, який сьогодні буде королем столу, і починати готувати!

Окрошка з крабовими паличками

Окрошка з крабовими паличкамиІНГРІДІЄНТИ:

  • 1 літр хлібного квасу
  • 240 г. крабових паличок
  • 5 редисок
  • 2 огірка
  • 2 яйця
  • 3 ст.л. сметани
  • 1 ст.л. гірчиці
  • 1 пучок кропу
  • чорний мелений перець
  • сіль

(далее…)

Окрошка з редисом на квасі

Окрошка з редисом на квасіІНГРІДІЄНТИ:

  • 1 літр хлібного квасу
  • 3 головки редису
  • 3 яйця
  • 2 бульби картоплі
  • 2 огірка
  • 3 ст.л. сметани
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • сіль

(далее…)

Окрошка на кефірі з редискою

ІНГРІДІЄНТИ:

  • 1 л. кефіру
  • 400 г. шинки
  • 6 головок редису
  • 2 бульби картоплі
  • 2 огірка
  • 2 яйця
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 1/2 пучка петрушки
  • кріп
  • сіль

(далее…)

Болгарський суп «Таратор» з волоськими горіхами

Болгарський суп «Таратор» з волоськими горіхами

ІНГРІДІЄНТИ:

  • кефір 400 г.
  • вода 100 г.
  • горіхи волоські 5-6 шт.
  • огірки свіжі 2 шт.
  • часник 2 зубчики
  • кріп 1 пучок
  • перець чорний мелений
  • сіль

(далее…)