Суп — це рідка страва, яка входить в національні кухні багатьох країн, це багатокомпонентна і технологічно складна в приготуванні страва, що готується методом варіння, найчастіше у воді, але існують і окремі рецепти супів, за якими суп готується в іншому рідкому середовищі, наприклад у фруктовому або овочевому соці. На нашому сайті ми постаралися зібрати найпопулярніші, доступні і смачні рецепти приготування супів. З давніх-давен суп визнавався стравою, яка подається на стіл заможної людини. Чому заможної? Це пояснювалося тим, що в процесі приготування перших страв завжди використовувалися спеції, які ще кілька століть тому були на вагу золота. Рецептів супів величезна безліч. Класифікуються вони по різних підставах. Бувають гарячі і холодні, на квасі, на пиві, на молоці, на розсолі, на вині, на кисломолочних продуктах, на фруктовому або овочевому соку. Бувають супи прозорі та заправні, загущені і супи-пюре, комбіновані і солодкі. Крім того, це, безумовно, дуже смачна і здорова їжа. Але не варто забувати про різноманітність в їжі. Не варто харчуватися одним першим або одним другим. Найголовніше — знати міру. Приємного вам апетиту!

Болгарський суп «Таратор» з волоськими горіхами

Болгарський суп «Таратор» з волоськими горіхами

ІНГРІДІЄНТИ:

  • кефір 400 г.
  • вода 100 г.
  • горіхи волоські 5-6 шт.
  • огірки свіжі 2 шт.
  • часник 2 зубчики
  • кріп 1 пучок
  • перець чорний мелений
  • сіль

(далее…)

Індійський томатний суп з чилі

Індійський томатний суп з чилі

ІНГРІДІЄНТИ:

  • помідори 225 г.
  • перець чилі 1 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 головка
  • олія оливкова 1 ст.л.
  • томат-пюре 1 ст.л.
  • каррі 1/2 ч.л.
  • часник 3 зубчики
  • вода / бульйон овочевий 1 л
  • кінза
  • сіль

(далее…)

Щавлевий український суп

Щавлевий український суп

ІНГРІДІЄНТИ:

  • щавель 200 г
  • яйця 3 шт.
  • картопля 2 шт.
  • морква 1 шт.
  • вода 7 склянок
  • цибуля ріпчаста 1 головка
  • масло рослинне 2 ст.л.
  • перець чорний мелений
  • сметана
  • кріп
  • сіль

(далее…)