Важко уявити сучасну домашню кухню без такого блюда, як борщ. Один з найбільш корисних, смачних і поживних перших страв міцно увійшов також в меню багатьох кафе і ресторанів. Всім відомо, що борщ — це національне надбання України, але його успішно варять і в Росії, Білорусії, Польщі, Молдавії, Румунії, Литві та багатьох інших країнах. Правда, кожна з цих країн вносить в традиційний рецепт борщу свої зміни, застосовуючи не тільки буряк, м’ясо, помідори і картоплю, а й інші інгредієнти (гриби, квасолю, моркву, капусту, ріпу, болгарський перець, яблука, кабачки, цибулю).

У цій рубриці нашого сайту ми зібрали як класичні рецепти приготування борщу, так і його різні модифікації (включаючи зелений борщ і борщ без буряка). Завдяки нашим рецептам господині дізнаються не тільки необхідні пропорції всіх інгредієнтів для борщу, але і почерговість їх додавання в страву. І хоча однаковий борщ навіть по одному і тому ж рецепту ніколи не зварять дві господині, сподіваємося, що якийсь із запропонованих рецептів найбільше підійде до столу у Вашому домі.

Смачний український борщ з копченим салом

Смачний український борщ з копченим салом

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • яловичина / свинина на кістці 500 г.
  • капуста 300 г
  • сало копчене 200 г.
  • картопля 7-10 шт.
  • помідори 3 шт.
  • перець болгарський 2 шт.
  • морква 2 шт.
  • буряк 1 шт.
  • цибуля ріпчаста 2 головки
  • паста томатна 2 ст.л.
  • цукор 1 ст.л.
  • часник 1 зубчик
  • зелень
  • сіль

(далее…)