Сама, мабуть, «сімейна» іспанська страва — знаменита паелья. Для її приготування використовується рис спеціальних сортів — з зернятками середньої величини, який не злипаэться. Добавкою до рису можуть стати курка, м’ясо, риба, різні морепродукти. Все це відмінно поєднується між собою в будь-яких пропорціях. Овочі, оливкова олія і неодмінний шафран також присутні в будь-якій паельї, рецептів приготування якої не злічити. Широка сковорода з двома ручками спеціально призначена для готування й подачі на стіл цієї улюбленої іспанцями страви. Але можна використовувати будь-яку товстостінну сковороду з широким дном. Ще одним «секретом» справжньої паельї є рум’яна, апетитно засмажена скоринка, що утворюється на рисі в самому кінці готування.

Іспанська паелья з курячим філе

Іспанська паелья з курячим філе

ІНГРІДІЄНТИ:

  • бульйон курячий 750 г.
  • філе куряче 600 г.
  • печериці різані 300 г.
  • квасоля стручкова 250 г
  • горошок зелений 250 г.
  • рис 250 г.
  • паста томатна 70 мл.
  • цибуля ріпчаста 1 головка
  • олія оливкова 6 ст.л.
  • шафран мелений 1/4 ч.л.
  • перець чорний мелений
  • сіль.

(далее…)