Хлібний квас завжди був шанований в нашій країні. Без нього неможливо приготувати окрошку. Він чудово освіжає в спекотний літній полудень. Хлібний квас є відмінним джерелом вітамінів і мікроелементів, необхідних організму людини в дні посту. Існуючі численні рецепти приготування домашнього хлібного квасу дбайливо передаються в сім’ях. Кожен вид квасу має свій секрет. Але всі вони покращують травлення, не дають мікроорганізмам розмножуватися, зміцнюють судини, нормалізують обмінні процеси і благотворно впливають на настрій. Недарма кваси медові, ягідні, овочеві та особливо хлібні здавна застосовують і як лікувальні засоби. Так що, варто задуматися про те, щоб навчитися самостійно готувати цей корисний напій вдома.

Житній квас на дріжджах

Житній квас на дріжджах

ІНГРІДІЄНТИ:

  • вода 3 л.
  • дріжджі сухі 50 г
  • хліб житній 1/2 шт.
  • цукор 2 ст.л.

(далее…)