Дуже густий освіжаючий напій, приготований за допомогою блендера з фруктів, ягід або овочів з додаванням колотого льоду, — це смузі. Останнім часом цей напій набуває все більшого поширення і в нашій країні. Демократичність цієї страви, для приготування якого використовуються не обов’язково найдобірніші фрукти, а частіше ті, що ще досить смачні і свіжі, але почали втрачати свій «товарний» вигляд, дозволяє зробити корисний і досить малобюджетний напій для всієї родини. Поєднання банана і полуниці, ананасів і ягід, шпинату, буряка і моркви, а також ще сотні різних варіантів з успіхом може замінити вам вечерю або стати легким перекусом в обід тим, хто стежить за фігурою. Додавання молока або молочних продуктів (йогурту, кефіру), меду, цукру, шоколаду зробить смузі трохи калорийніше.

Чорнично-банановий смузі без цукру

ІНГРІДІЄНТИ:

  • банани 1 шт.
  • чорниця 1 стакан
  • молоко 1 склянка
  • сир 1 ст.л.
  • насіння чіа / масло мигдальне 2 ч.л.
  • мед / стевія 1-2 ч.л.
  • лід

(далее…)

Апельсиново-морквяний смузі з яблуком

Смузі, в перекладі з англійської — «м’який, гладкий, однорідний». Напій-мікс з різних ягід і фруктів. З’явився в продажу в Північній Америці в 30-х роках минулого століття. Існує думка, що термін придумали хіпі в кінці 60-х, коли фруктові напої стали продаватися повсюдно.

ІНГРІДІЄНТИ:

  • яблуко 1 шт.
  • сік апельсиновий з м’якоттю 1 стакан
  • сік морквяний з м’якоттю 1 стакан
  • імбир 2 ч.л.
  • мед 1 ч.л.

(далее…)