М’ясо качки, багате мікроелементами і вітамінами, користується заслуженою любов’ю шанувальників м’яса птиці. Приготувати качку можна різними способами. Варена качка, запечена цілком у духовці, качка фарширована, рагу з шматочками качиного м’яса, або досить трудомісткий рецепт приготування качки по-пекінські. Ось неповний перелік страв з качки, які можна вибрати, щоб побалувати сім’ю смачним і корисним обідом. Качині грудки (звільнені від шкіри і жиру) вважаються продуктом дієтичним. Сама святкова страва — качка з яблуками. До речі, яблука можна замінити іншою начинкою. Від цього качка не втратить своєї краси та смаку. Нафарширувати качину тушку можна рисом, гречкою, курагою, вишнею, крихтами хліба з яйцем. А використання запашних трав додасть страві неповторного вишуканого аромату.

Святкова качка з яблуками в духовці

Святкова качка з яблуками в духовці

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • яблука 8 шт.
  • качка 1 шт.
  • масло топлене 2 ст.л.
  • цукор 2 ст.л.
  • масло вершкове 1 ст.л.
  • перець чорний мелений
  • горіх мускатний
  • зелень
  • сіль

(далее…)