Навіть така наука, як історія, не може однозначно визначити, який з народів світу придумав шашлик. Відомо лише, що ця страва з’явилася у кочових народів Євразії. У нас же прийнято вважати, що шашлик — це традиційна кавказька страва, яку готують з баранини. Але з часом у багатьох національних кухнях з’явилося безліч варіантів приготування цієї страви з інших видів м’яса (яловичини, свинини, кролятини і курятини), риби і навіть овочів. Та й кожен поважаючий себе чоловік може назвати свій рецепт приготування цієї страви, без якого важко уявити будь-яке свято на природі. Адже вишуканий рецепт шашлику — це не тільки якісне м’ясо, а й маринад, для приготування якого використовують вино, оцет, майонез, кефір, йогурт, лимонний або гранатовий сік, цибулю і безліч різних спецій і прянощів. У цій рубриці ми постаралися зібрати всі найкращі рецепти приготування шашлику і щиро сподіваємося, що відвідувачі сайту підберуть для себе той, який найкраще задовольнить їх смакові переваги.

Шашлик з яловичини по-узбецьки

Шашлик з яловичини по-узбецьки

ІНГРІДІЄНТИ:

  • яловичина 800 г.
  • гранат 100 г.
  • масло рослинне 3 ст.л.
  • часник 2 зубчики
  • сіль 1,5 ч.л.
  • горіх мускатний 1 ч.л.
  • перець чорний мелений 1/2 ч.л.
  • коріандр
  • зіра

(далее…)