Крученики зі свинини з рисом і овочами

Крученики зі свинини з рисом і овочамиОдне з найпопулярніших страв української кухні, є «крученики закарпатські», «крученики по-хустські», «крученики мукачівські». Невеликі рулетики з м’яса з самою різною начинкою можна приготувати як на свято, так і на сімейний обід.

ІНГРІДІЄНТИ:

  • вирізка свиняча 1 кг.
  • перець чорний мелений
  • сіль

Для начинки:

  • рис 100 г.
  • масло вершкове 30 г.
  • печериці 4-5 шт.
  • перець болгарський 1 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 головка
  • зелень 1 ст.л.
  • перець чорний мелений
  • сіль

Приготування крученики зі свинини з рисом і овочами

  1. Свинячу вирізку нарізати на шматки товщиною в сантиметр, посолити, поперчити за смаком і добре відбити. Для начинки нарізати дрібними кубиками печериці та очищений від насіння болгарський перець. Обсмажити на сковороді з вершковим маслом нарізану кубиками ріпчасту цибулю, додати гриби і перець, посолити, поперчити. Через п’ять хвилин додати заздалегідь відварений рис, подрібнену зелень петрушки і кропу.
  2. Перемішати. На кожен відбитий шматок м’яса викласти начинку, згорнути рулетом і заколоти зубочистками, можна обв’язати нитками. Обсмажити крученики зі свинини на рослинній олії, в процесі приготування вогонь поступово зменшувати. Страву на кілька хвилин поставити в духовку. При подачі нитки або зубочистки прибрати, прикрасити зеленню.

Добавить комментарий

Имя *
E-mail *
Вебсайт