Класичний зефір маршмеллоу

ІНГРІДІЄНТИ:

Для інвертного сиропу:

  • цукор 350 г.
  • вода 150 мл.
  • кислота лимонна 2 г.
  • сода

Для маршмеллоу:

  • сироп інвертний 160 г.
  • цукор 2 склянки
  • вода 1 склянка
  • желатин 25 г.
  • сіль

Приготування класичного зефіру маршмеллоу

  1. Спочатку приготувати інвертний сироп. Для цього розчинити цукор в каструлі з водою і закип’ятити, постійно помішуючи. Каструля повинна бути з товстим дном. Додати лимонну кислоту до сиропу, перемішати. Закрити каструлю кришкою, вогонь зменшити. Залишити сироп на 45 хвилин, грітися. Вимкнути плиту. Сироп вийде блідо-жовтого кольору.
  2. Через 1-1,5 години розвести соду в столовій ложці води і додати в остиглий сироп. Від соди сироп почне пінитися, його потрібно періодично помішувати. Приблизно через 10-15 хвилин він стане кольором і густотою нагадувати травневий мед, значить інвертний сироп готовий. Для приготування самих маршмеллоу, розвести желатин в 0,5 ст. води і залишити на 15-30 хвилин.
  3. В каструльку налити іншу воду, додати інвертний сироп, цукор і сіль. Перемішати отриману рідину, поставити на плиту і довести до кипіння. Після цього зменшити вогонь і варити 8 хвилин, не заважаючи. Набряклий желатин перекласти в посуд для збивання і міксером, на маленькій швидкості, почати збивати.
  4. В процесі збивання тонкою цівкою вливати гарячий сироп. Включити на міксері високу швидкість і збивати ще 15 хвилин. Маса стане схожою на збиті білки або на зефір. Відрізати шматок харчової плівки за розміром, щоб вистачило накрити маршмеллоу.
  5. Змазати її рослинним маслом без запаху і укласти в форму. Масу викласти на один край плівки, накрити зверху другим краєм і поставити на ніч у прохолодне місце для застигання. Дістати вранці масу з плівки і розрізати на шматочки гострим ножем. Обваляти класичний зефір маршмеллоу в суміші крохмалю і цукрової пудри.
Порада
З підсушеної маси можна зробити мастику для тортів. Для цього її не потрібно обвалювати в крохмале-цукровій суміші, а потрібно прогріти в мікрохвильовці 20-30 секунд, додати ще цукрової пудри і замісити однорідну масу. Готову мастику зберігати в холодильнику в закритому пакеті.

Добавить комментарий

Имя *
E-mail *
Вебсайт