Класичний салат «Цезар» з куркою і сиром пармезан

Класичний салат «Цезар» з куркою і сиром пармезан

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • філе куряче 200 г.
  • помідори 100 г.
  • сир пармезан 50 г.
  • батон 1/2 шт.
  • часник 1 зубчик
  • салат 1 пучок
  • перець чорний мелений
  • масло оливкове
  • сіль

для заправки:

  • масло оливкове 100 г.
  • яйця (жовток) 2 шт.
    сік лимонний 3 ст.л.
  • гірчиця 1-2 ч.л.
  • часник 1-2 зубчики
  • сіль

У 1953 році салат, що носить ім’я кулінара Цезаря Кардіні, був відзначений «епікурейським суспільством» в Парижі. «Цезар» названий кращим рецептом, що з’явився в США за останні півстоліття. Батьківщиною салату «Ромен», традиційно входить до складу страви, є грецький острів Кос.

Приготування:

  1. Очистити часник, розчавити його плоскою стороною ножа. Покласти в посуд невеликого обсягу і залити оливковою олією. Поставити в мікрохвильову піч на 40 секунд. З білого батона зрізати скоринку, порізати м’якоть кубиками. Викласти на деко, полити отриманим часниковим маслом і перемішати. Відправити деко в духовку на 20 — 40 хвилин і запекти при температурі 150 градусів.
  2. Готові сухарики остудити. Для заправки змішати зварені жовтки, гірчицю і роздавлений часник. Масу розтерти товкачем у невеличкій ступці. Додати лимонний сік і сіль за смаком. Влити порціями оливкове масло, продовжуючи розтирати. Залишити соус на годину для настоювання. Сире куряче філе розрізати уздовж на тонкі пластинки, посолити і поперчити за смаком.
  3. Жарити на оливковому маслі протягом 4-5 хвилин з кожного боку. Вимити і обсушити листя зеленого салату. Порвати листя шматочками і викласти на блюдо. Зверху — сухарики з часниковим маслом і скибочки курки, потім нарізаний тонкими пластинками сир пармезан. Полити класичний салат «Цезар» з куркою заправкою. Прикрасити помідорами чері, порізаними на чотири частини, або дольками звичайних помідорів.

Добавить комментарий

Имя *
E-mail *
Вебсайт