Класичний пиріг з гарбуза

Класичний пиріг з гарбузаІНГРІДІЄНТИ:

  • борошно 200 г.
  • масло вершкове 100 г.
  • вода 2 ст.л.
  • цукор 1 ст.л.
  • сіль 1/2 ч.л.

Для начинки:

  • вершки 120 мл.
  • цукор 100 г.
  • яйця 3 шт.
  • пюре гарбузове 2 склянки
  • печиво пісочне 1/2 склянки
  • горіхи волоські 1/2 склянки
  • кориця мелена 1 ч.л.
  • сіль 1/2 ч.л.

Приготування класичного пирога з гарбуза

  1. Тісто: змішати цукор, борошно, сіль і охолоджене масло, щоб утворилася крихта. Поступово додаючи воду і вимішувати, поки з тіста не вийде сформувати кулю. Загорнути тісто в плівку і покласти в холодильник на півгодини. Потім тісто дістати, розкачати в тонкий пласт і укласти в форму.
  2. На тісто викласти і розподілити рівномірно по всій поверхні в крихту подрібнені горіхи і печиво. Пюре: гарбуз нарізати кубиками, відправити в духовку хвилин на 25. Дати охолонути, а потім зробити з нього блендером пюре (2 склянки пюре — 1 кілограм гарбуза).
  3. В збите пюре додати цукор, вершки, корицю і збиті яйця, змішати. Пюре викласти в форму на шар печива з горіхами і відправити в духовку (190 градусів), хвилин на 40-50. Перед подачею класичний пиріг з гарбуза можна прикрасити шоколадом, сиропом або збитими вершками.

Добавить комментарий

Имя *
E-mail *
Вебсайт