Справжня китайська кухня — таке ж мистецтво, як складання поем або написання картин. Неквапливі обіди і вечері припускають насолоду різноманітними кулінарними шедеврами. Тут не прийнято квапливо ковтати їжу «на бігу». Треба обов’язково віддати належне мистецтву господині і оцінити її працю. А оцінювати є що! Різноманітні живильні і дуже корисні страви з дрібно нарізаних і швидко приготовлених овочів, морепродуктів, м’яса і, звичайно ж, рису і сої подаються на китайських обідах дещо в іншій послідовності, ніж це прийнято в Європі. Соєвий соус і велика кількість зеленого чаю під час трапези — також одна з особливостей китайської кухні. Всі страви, що становлять кулінарію Китаю, прийнято красиво прикрашати і подавати так, як ніби кожен звичайний обід — свято.

Швидкий салат з пекінської капусти

Швидкий салат з пекінської капусти

ІНГРІДІЄНТИ:

  • капуста пекінська 400 г.
  • шинка 200 г.
  • кукурудза консервована 100 г.
  • перець болгарський червоний 1 шт.
  • майонез 3 ст.л.
  • перець чорний мелений
  • цибуля зелена
  • сіль

(далее…)

Шопський китайський салат

Шопський китайський салат

ІНГРІДІЄНТИ:

  • салат-ромен 1 качан
  • локшина 500 г
  • капуста 400 г
  • мандарин 220 г
  • перець болгарський червоний 1 шт.
  • квасоля пророщена 1,5 склянки
  • мигдаль 1/2 склянки
  • кінза 1/2 пучка
  • цибуля зелена

(далее…)