Італійська кухня дуже популярна і широко поширена в світі, багато в чому завдяки інтернаціональним рецептам піци і спагетті. Біля витоків створення італійської кухні стояли різні народи, в різні часи населяли Італію, це римляни, греки і навіть араби. Для рецептів італійської кухні характерне широке використання споконвічно італійських сирів, таких як моцарелла або пармезан, свіжої зелені, такої як базилік або орегано, італійського вина.

В основі італійських страв лежать багато продуктів характерні для всього середземноморського регіону, це овочі, оливкова олія, сири і ковбаси. У числі популярних італійських рецептів знаходиться не тільки піца, що стала в багатьох країнах навіть популярнішою ніж в самій Італії, але і спагетті, різноманітні салати і закуски. Рецепти італійської кухні не відрізняються особливою складністю, але при цьому незмінно смачні, ситні і різноманітні. Крім того цю кухню відносять до розряду самих здорових, що обумовлено відмінним поєднанням продуктів і способами їх приготування.

Простий соус для макаронів

Якщо дуже захотілося смачних і соковитих макаронів, а під рукою немає ніякого апетитного соусу, то приготуйте його за 10 хвилин з підручних продуктів, які завжди є під рукою в будь-якому холодильнику.

Простий соус для макаронів

Опис приготування соуса для макаронів

Томатний соус — ідеальний дует для відвареної пасти будь-якого сорту: спагетті, тальятелле, фарфалле, локшини і т.д. Головне — підібрати смак соусу під свої переваги: ​​солоний, солодкий, пряний, додаючи в нього різні спеції, прянощі. У соусі вже міститься масло, тому макарони придбають ніжний оксамитовий смаковий відтінок.

Інгредієнти:

  • Томатна паста — 2 ст. ложки;
  • Цибуля ріпчаста — 1 Штука;
  • Часник — 1 Зубчик;
  • Вода — 150 мілілітрів;
  • Борошно пшеничне — 2 чайних ложки;
  • Сіль — 2 пучки;
  • Перець чорний мелений — 1 щіпка;
  • Рослинна олія — ​​1 ст. ложка.

Як приготувати «Простий соус для макаронів» ?

  1. Підготуйте зазначені інгредієнти. Цибулю і часник очистіть від шкірки і промийте у воді. Наріжте цибулю дрібними кубиками, а часник — слайсами. Висипати нарізку в сковороду, влийте рослинне масло і підсмажте до рум’яності приблизно 3-4 хвилини, час від часу перемішуючи, щоб нарізка не підгоріла.
  2. Викладіть в сковороду томатну пасту, перемішайте і підсмажте ще 1-2 хвилини. Обов’язково перед викладанням спробуйте пасту на смак. Якщо вона кислувата, то додайте пару пучків цукрового піску.
  3. У глибокій ємності умішайте в холодну воду сіль і пшеничне борошно, намагаючись не утворювати грудочки. Вода повинна бути саме холодною, так як в гарячій воді борошно відразу ж збивається в грудочки.
  4. Влийте рідину в сковороду і ретельно все перемішайте. Доведіть соус до кипіння протягом 2-3 хвилин, потім зменшіть нагрів і тушкуйте його ще 1-2 хвилини до загустіння.
  5. У цей момент ви можете додати пряні трави або сушені спеції на свій смак. Нагрівання вимкніть. Заздалегідь або разом з приготуванням соусу відваріть макарони, і злийте бульйон.
  6. Викладіть відварену пасту в прямо в соус і акуратно перемішайте. Викладіть макарони в тарілку, залишки соусу перелийте в соусник і подайте до столу все в теплому вигляді. Можна доповнити блюдо подрібненою свіжою зеленню.

За матеріалами: https://interes-fakti.com/sous-do-makaroniv-recepti-prigotuvannya-z-foto/

Італійський салат з пастою і маслинами

Італійський салат з пастою і маслинами

ІНГРІДІЄНТИ:

  • сир едем 200 г.
  • тальятелле 200 г.
  • шинка 200 г
  • помідори 100 г.
  • майонез 80 г.
  • перець болгарський жовтий 1 шт.
  • маслини 30 г.
  • петрушка 5 г.
  • базилік 5 г.
  • кріп 5 г.

(далее…)

Італійська запіканка з макаронами і ковбасою

Італійська запіканка з макаронами і ковбасою

ІНГРІДІЄНТИ:

  • соус для спагетті 730 г
  • сир моцарелла 450 г
  • ковбаса італійська з прянощами 250 г
  • шинка 250 г
  • печериці 200 г
  • макарони метелики 1/2 упаковки
  • цибуля ріпчаста 1/2 головки
  • часник 2 ч.л.
  • орегано 1 ч.л.
  • сир пармезан
  • пепероні

Назва одного з інгредієнтів цього блюда, пепероні, в італійській мові означає «стручковий перець», а в італо-американській кухні стало означати гостру ковбасу, одну з різновидів салямі.

Приготування італійської запіканки з макаронами і ковбасою:

  1. Півпачки макарон- «метеликів» відварити майже до готовності. Обсмажити на сковороді нарізану італійську ковбасу з прянощами разом з рубаною ріпчастою цибулею, часником і орегано. Форму для запікання змастити вершковим маслом, викласти шар будь-якого домашнього або магазинного соусу для спагетті.
  2. Після шар відварених макаронів, знову соус, тертий сир моцарелла. Посипати тертим твердим сиром пармезан, наступний — шар обсмаженої ковбаси з цибулею, половина свіжих нарізаних печериць.
  3. Для другого шару: залишилася паста, соус, моцарела, пармезан, кубики шинки, гриби. Третій шар: паста, соус, моцарела, пармезан і нарізана ковбаса пепероні. Пекти запіканку з макаронами і ковбасою протягом 45 хвилин в духовці при 190 градусах. Трохи остудити і подати до столу.

Порада
Пепероні можна замінити іншими видами салямі.