Італійська кухня дуже популярна і широко поширена в світі, багато в чому завдяки інтернаціональним рецептам піци і спагетті. Біля витоків створення італійської кухні стояли різні народи, в різні часи населяли Італію, це римляни, греки і навіть араби. Для рецептів італійської кухні характерне широке використання споконвічно італійських сирів, таких як моцарелла або пармезан, свіжої зелені, такої як базилік або орегано, італійського вина.

В основі італійських страв лежать багато продуктів характерні для всього середземноморського регіону, це овочі, оливкова олія, сири і ковбаси. У числі популярних італійських рецептів знаходиться не тільки піца, що стала в багатьох країнах навіть популярнішою ніж в самій Італії, але і спагетті, різноманітні салати і закуски. Рецепти італійської кухні не відрізняються особливою складністю, але при цьому незмінно смачні, ситні і різноманітні. Крім того цю кухню відносять до розряду самих здорових, що обумовлено відмінним поєднанням продуктів і способами їх приготування.

Італійський салат з пастою і маслинами

Італійський салат з пастою і маслинами

ІНГРІДІЄНТИ:

  • сир едем 200 г.
  • тальятелле 200 г.
  • шинка 200 г
  • помідори 100 г.
  • майонез 80 г.
  • перець болгарський жовтий 1 шт.
  • маслини 30 г.
  • петрушка 5 г.
  • базилік 5 г.
  • кріп 5 г.

(далее…)

Італійська запіканка з макаронами і ковбасою

Італійська запіканка з макаронами і ковбасою

ІНГРІДІЄНТИ:

  • соус для спагетті 730 г
  • сир моцарелла 450 г
  • ковбаса італійська з прянощами 250 г
  • шинка 250 г
  • печериці 200 г
  • макарони метелики 1/2 упаковки
  • цибуля ріпчаста 1/2 головки
  • часник 2 ч.л.
  • орегано 1 ч.л.
  • сир пармезан
  • пепероні

Назва одного з інгредієнтів цього блюда, пепероні, в італійській мові означає «стручковий перець», а в італо-американській кухні стало означати гостру ковбасу, одну з різновидів салямі.

Приготування італійської запіканки з макаронами і ковбасою:

  1. Півпачки макарон- «метеликів» відварити майже до готовності. Обсмажити на сковороді нарізану італійську ковбасу з прянощами разом з рубаною ріпчастою цибулею, часником і орегано. Форму для запікання змастити вершковим маслом, викласти шар будь-якого домашнього або магазинного соусу для спагетті.
  2. Після шар відварених макаронів, знову соус, тертий сир моцарелла. Посипати тертим твердим сиром пармезан, наступний — шар обсмаженої ковбаси з цибулею, половина свіжих нарізаних печериць.
  3. Для другого шару: залишилася паста, соус, моцарела, пармезан, кубики шинки, гриби. Третій шар: паста, соус, моцарела, пармезан і нарізана ковбаса пепероні. Пекти запіканку з макаронами і ковбасою протягом 45 хвилин в духовці при 190 градусах. Трохи остудити і подати до столу.
Порада
Пепероні можна замінити іншими видами салямі.