Індійська кухня дуже різноманітна. В одних районах вітається суворе вегетаріанство, в інших же областях дозволено вживання деяких сортів м’яса. Сувора заборона мусульманської релігії на вживання свинини доповнюється на території всієї країни абсолютною забороною на м’ясо корів, які є для індусів священними тваринами. Тому жирний плов включає в себе баранину, козлятину або м’ясо птахів. Прибережні райони Індії можуть здивувати нас цікавими стравами з риби і морепродуктів, а різноманітність страв з овочів просто вражає. Але ще більш приголомшливою рисою індійської кухні є використання великої кількості найрізноманітніших спецій (як звичних і знайомих нам, так і зовсім екзотичних). Доповнюються індійські страви різноманітними коржиками і фруктами.

Індійський томатний суп з чилі

Індійський томатний суп з чилі

ІНГРІДІЄНТИ:

  • помідори 225 г.
  • перець чилі 1 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 головка
  • олія оливкова 1 ст.л.
  • томат-пюре 1 ст.л.
  • каррі 1/2 ч.л.
  • часник 3 зубчики
  • вода / бульйон овочевий 1 л
  • кінза
  • сіль

(далее…)