Чанахи, харчо, лобіо, чахохбілі, соус ткемалі, хачапурі, курчата табака, мацоні, імеретинський сир. Одне лише це (звичайно ж, неповне) перерахування страв і продуктів натякає на те, що мова піде про рецепти грузинської кухні. Знаменита грузинська кухня, шанована не лише місцевими жителями, але завоювавша любов їдців усього світу, яку не можна сплутати, мабуть, ні з якими іншими. Вживання в їжу м’яса різних сортів (яловичини, баранини, свинини, м’яса курей та індиків), трохи менше вживання риби характерні як для західної, так і східної грузинської кухні. Широке застосування різних соусів робить страви грузинської кухні, приготовані, здавалося б, з однакових продуктів, абсолютно різними. І це — ще одна особливість грузинської кухні, нарівні з неодмінним вживанням свіжих овочів, пряних трав і спецій.

Швидкі хачапурі з сиром сулугуні

Швидкі хачапурі з сиром сулугуні

Інгрідієнти:

  • сир сулугуні / сир 300 г.
  • молоко 1 склянка
  • борошно 1 склянка
  • яйця 1 шт.

(далее…)