ІНГРІДІЄНТИ:
- картопля 6-8 шт.
- молоко 1-1,5 л
- сир твердий 250 г
- часник 2-3 зубчики
Французька кухня — одна з найпопулярнішіх і затребуваних у світі. Її головні особливості і переваги є наявність величезної кількості соусів, які роблять будь-яку страву соковитою и вишуканою. Даже звичайна картопля, як в цьом рецепті.
Приготування французької картоплі в молоці:
- Клубні картоплі добре вимити, очистити, нарізаті кружечками. Налити молоко в каструлю, довести його до кіпіння, дивитися, щоб не «збігло». Додати порізаній шматочками твердий сир і подрібненний часник. Прогріти, помішуючи. Викласти картоплю, він повинен бути покриттий молоком повністю. Варити 10 хвилин.
- Картоплю викласти в форму для запікання, залити молочною сумішшю, в якій він Варився. Посипати французьку картоплю в молоці тертим твердим сиром і запекти в духовці протягом півгодини при температурі 180 — 190 градусів. Страва має підрум’янитися.
Порада
Подати, посипавши зеленню петрушки, кропу.
Добавить комментарий