Французька картопля в молоці

Французька картопля в молоці

ІНГРІДІЄНТИ:

  • картопля 6-8 шт.
  • молоко 1-1,5 л
  • сир твердий 250 г
  • часник 2-3 зубчики

Французька кухня — одна з найпопулярнішіх і затребуваних у світі. Її головні особливості і переваги є наявність величезної кількості соусів, які роблять будь-яку страву соковитою и вишуканою. Даже звичайна картопля, як в цьом рецепті.

Приготування французької картоплі в молоці:

  1. Клубні картоплі  добре вимити, очистити, нарізаті кружечками. Налити молоко в каструлю, довести його до кіпіння, дивитися, щоб не «збігло». Додати порізаній шматочками твердий сир і подрібненний часник. Прогріти, помішуючи. Викласти картоплю, він повинен бути покриттий молоком повністю. Варити 10 хвилин.
  2. Картоплю викласти в форму для запікання, залити молочною сумішшю, в якій він Варився. Посипати французьку картоплю в молоці тертим твердим сиром і запекти в духовці протягом півгодини при температурі 180 — 190 градусів. Страва має підрум’янитися.
Порада
Подати, посипавши зеленню петрушки, кропу.

Добавить комментарий

Имя *
E-mail *
Вебсайт