Другі страви є незамінною складовою повноцінного обіду і вечері. Чому ці страви називаються «другі»? Все просто — їх подають до столу після супу. Всі основні рецепти відносять саме до цієї групи. Якщо їх називають «другі» — це не значить, що вони такі і за статусом, адже багато людей надають їм першорядну важливість. Другі — або основні страви можуть включати у себе різні види м’яса, рибу, курей та іншу птицю, всілякі види круп і грибочки. Вони можуть бути не тільки цікавими, але й холодними, а подаватися в комплекті з соусом або без. Одна і та ж страва, тільки під різним соусом, завжди має своєрідний смак, а рецепти можна змішувати і поєднувати, все залежить від вашої фантазії.

В українській кухні для приготування другої страви традиційно використовувалася риба. Основні страви включають в себе ще й печеня з різного м’яса, рибні і м’ясні котлети, тефтелі, гуляші, картопляні та інші запіканки, всіма улюблені пельмені, сирники, рулети, деруни з сиру або картоплі і ще багато всього різноманітного. В даному розділі сайту зібрано безліч традиційних рецептів, а так само вишукані страви всіх кухонь світу. Мало приготувати обід або вечерю, він обов’язково повинен бути смачним. Вишукані рецепти зібрані на нашому сайті треба тільки прочитати їх і приготувати для улюбленої сім’ї.

Риба по-монастирськи з сиром

ІНГРІДІЄНТИ:

  • філе риби 500 г.
  • печериці 200 г.
  • картопля 6 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • помідори 1 шт.
  • яйця 1 шт.
  • сир твердий
  • майонез

(далее…)

Курка з тушкованими овочами по-домашньому

Курка з тушкованими овочами по-домашньомуІНГРІДІЄНТИ:

  • філе куряче 450 г.
  • капуста 300 г.
  • перець болгарський червоний 1 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 головка
  • масло рослинне
  • спеції
  • сіль

(далее…)

Жарке з курячих крилець і картоплі

ІНГРІДІЄНТИ:

  • 1 кг. картоплі
  • 400 г. курячих крилець
  • 200 г. ріпчастої цибулі
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • рослинна олія
  • спеції
  • сіль

(далее…)

Гречана каша зі свининою по-купецьки

ІНГРІДІЄНТИ:

  • 350 г. свинини
  • 200 г. гречаної крупи
  • 100 г. ріпчастої цибулі
  • 1 морква
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 1 бульйонний кубик
  • 1/2 стручка солодкого болгарського перцю
  • кріп
  • перець
  • сіль

(далее…)

Лосось (кета) семужного засолу

ІНГРІДІЄНТИ:

  • 1 кг. лосося / кети
  • 1 ст.л. горілки
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. рубленого кропу
  • 1 ст.л. солі

(далее…)