Десерт семіфредо «Під сонцем Сицилії»

ІНГРІДІЄНТИ:

  • сир маскарпоне 350 г.
  • вершки 35% 150 мл.
  • цукор тростинний 110 г.
  • цукор ванільний 20 г.
  • желатін 10 г.
  • яйця 4 шт.
  • ківі 3 шт.
  • апельсин 2 шт.
  • манго 1 шт.
  • сік апельсиновий 2 ст.л.
  • молоко згущене 2 ст.л.
  • лікер Амаретто 2 ст.л.
  • сік лимонний 2 ст.л.


Приготування десерт семіфредо:

  1. Соком залити желатін і відставити розбухати (30-40 хвилин). Потім підігріти сік в сотейнику або мікрохвильовці, не доводити до кипіння, поки желатін зовсім не розчиниться. Охолодити. Почистити манго, з кісточки зрізати м’якоть і нарізати кубиками. Очистити апельсин від плівок і шкірки, м’якоть нарізати шматочками.
  2. Положити м’якоть манго в блендер і збити до консистенції однорідного пюре. Потім додати м’якоть апельсина і трохи збити (подрібнювати не надто сильно). Фруктове пюре перелити в глибоку чашу, додати лимонний сік і розтоплений желатін. Добре перемішати ложкою. Відставити пюре, щоб загусло (трохи).
  3. Виложити половину підготовленого пюре в форму і відправити в холодильник для повного застигання. Перетерти яєчні жовтки з цукром (щоб стали білими). Встановити на водяну баню і збивати, поки цукор повністю не розчиниться (краще скористатися блендером з насадкою віночок), охолодити.
  4. Взяти маскарпоне (кімнатної температури), акуратно ввести в нього яєчний крем, влити лікер. Маса повинна вийти консистенцією, як густа сметана. Вершки збити зі згущеним молоком в стійку масу. Перемішати суміш з маскарпоне і суміш з вершками, збити міксером (секунд 10-15). Маса повинна стати однорідною.
  5. Відправити в холодильник, щоб крем загус. В окремій ємності збити яєчні білки і щіпку солі до білої піни, додати половину чайної ложки лимонного соку, продовжити збивати до стійких піків, потроху додавати ванільний цукор. Акуратно додати білки в вершково-сирну суміш.
  6. Перемешіти лопаткою, від низу до верху. У застигле фруктове пюре викласти половину крему, поставити на півгодини в морозилку. Викласти наверх фруктове пюре і поставити в морозилку ще хвилин на 10. Наступним шаром укласти крем, розрівняти лопаткою.
  7. Наверх викласти кружечки ківі, прикрити харчовою плівкою і поставити в морозилку не менше ніж на 4 години (можна і на ніч). За півгодини до вживання, поставити десерт семіфредо «Під сонцем Сицилії» в холодильник, щоб трохи розм’як. При подачі прикрасити фруктами на власний смак.
Порада
В цьому десерті краще використовувати манго, так як воно має солодке і густе пюре, добре зможе «зв’язати» водянисту м’якоть апельсина.

Добавить комментарий

Имя *
E-mail *
Вебсайт