Бостонський кремовий торт в шоколаді

З приводу винаходу цього торта є така історія: одного разу кондитер ресторану в американському місті Бостон вирішив полити звичайний англійський кремовий торт шоколадною глазур’ю. Нововведення прижилося і увійшло в кулінарну історію.

ІНГРІДІЄНТИ:

  • шоколад 200 г.
  • цукор 150 г.
  • борошно 125 г.
  • вершки 50 мл.
  • яйця 4 шт.
  • масло рослинне 3 ст.л.
  • розпушувач 1 ч.л.
  • сік лимонний 1 ч.л.

Приготування бостонського кремового торту в шоколаді

  1. Просіяти пшеничне борошно, додати розпушувач і цукровий пісок. Відокремити білки від жовтків. Останні змішати з соком лимона, рослинним маслом. Білки збити з цукром. Поступово обидві суміші з’єднати, білкову масу порціями вмішати в жовткову. Всипати в яєчну масу борошняну суміш, в три прийоми, перемішувати.
  2. Готове бісквітне тісто випекти у формі при температурі 175 градусів протягом 30 — 40 хвилин. Корж остудити, розрізати по горизонталі гострим ножем на дві-три частини. Молоко закип’ятити разом зі стручком ванілі. Змішати сирі яйця з цукром і картопляним крохмалем. Влити в суміш тонкою цівкою в гаряче молоко, постійно помішувати.
  3. Крем поставити на середній вогонь, довести до кипіння, через дві хвилини з вогню зняти. Додати вершкове масло, охолодити, накрити посуд харчовою плівкою. Промазати коржі цим кремом. Для приготування глазурі нагріти вершки, змішати з розтопленим шоколадом. Сумішшю полити бостонський кремовий торт зверху.

Добавить комментарий

Имя *
E-mail *
Вебсайт