Велика кількість сонця і сприятливий клімат не можуть не вплинути на хороші врожаї овочів і фруктів. Напевно, саме тому болгарська кухня використовує так багато різних овочевих і зеленних культур. Різні салати, овочеві супи, заготовки на зиму — у всіх цих стравах змішуються різні смачні і корисні овочі болгарської землі. Страви з кисломолочних продуктів, сиру, апетитні м’ясні страви, солодкі частування та національні вина — все це теж болгарська кухня. Щоб познайомитися зі стравами цієї країни, можна вибрати рецепт з пропонованих в цьому розділі. І тоді, напевно, одне, а може бути і кілька, стануть вашими улюбленими. Чудовий смак приготованих вами болгарських страв з неймовірно красивими назвами сподобається і вашим рідним, і друзям.

Болгарський суп «Таратор» з волоськими горіхами

Болгарський суп «Таратор» з волоськими горіхами

ІНГРІДІЄНТИ:

  • кефір 400 г.
  • вода 100 г.
  • горіхи волоські 5-6 шт.
  • огірки свіжі 2 шт.
  • часник 2 зубчики
  • кріп 1 пучок
  • перець чорний мелений
  • сіль

(далее…)