Національна кухня Білорусі складалася протягом довго часу. Вона увібрала в себе різні «складові» кухонь народів, що населяли країну здавна, і країн, які оточували Білорусь. Це і російська, і українська, і прибалтійська, і єврейська кухня. Але все ж,  сформована національна кулінарія білоруського народу відрізняється від своїх побратимів способами приготування страв, методами попередньої і основної обробки, ключовими видами якої є запікання, довге гасіння, томління. Особливістю страв білоруської кухні є те, що продукти використовуються, в основному, «соло»: тільки з картоплі, капусти або моркви, з одного виду крупи, з одного виду фруктів або ягід з невеликими додаваннями інших інгредієнтів, що змінюють  смак основного складового інгрідієнту.

Деруни з картоплі і цибулі з розмарином

ІНГРІДІЄНТИ:

  • 300-400 г. картоплі
  • 1/2 цибулини
  • мука
  • базилік
  • коріандр
  • розмарин
  • чорний мелений перець
  • рослинна олія
  • сіль

(далее…)

Домашні картопляні чаклуни

Домашні картопляні чаклуни

ІНГРІДІЄНТИ:

  • картопля 1 кг.
  • фарш м’ясний 500 г.
  • цибуля ріпчаста 1 головка
  • перець чорний мелений
  • кмін мелений
  • сіль

(далее…)