Особливість арабської національної кухні — використання великої кількості спецій і прянощів в перших і других стравах. Мусульманські традиції забороняють вживання свинини, тому основне м’ясо арабської кухні — баранина, козлятина, птах. Як правило, м’ясо спочатку обсмажують на розпеченій сухій сковороді до утворення скоринки, що зберігає внутрішні шари соковитими, а потім доготовляють тим чи іншим способом. Поширені страви з риби, бобових. У пошані різні фрукти, особливо фініки. Менше використовуються овочі та рис, хоча плов має кілька різновидів. До нього додають, крім прянощів (шафрану, кардамону, мускатного горіха), фрукти. Солодощі та особлива арабська кава — головна відмітна «родзинка» цієї кухні. Познайомитися з рецептами арабських страв ми вас запрошуємо прямо зараз.

Арабські млинчики «Катаеф» з кремом

Арабські млинчики «Катаеф» з кремом

ІНГРІДІЄНТИ:

Для тіста:

  • молоко 1 склянка
  • борошно 1 склянка
  • вода 1/2 склянки
  • цукор 1 ч.л.
  • дріжджі сухі 1/2 ч.л.
  • розпушувач 1/2 ч.л.

(далее…)