Коли заздалегідь відомо, що тебе чекає на сніданок, обід (ланч) або вечерю, все в цьому світі здається таким усталеним і незмінним. Традиції в Англії шанують. Відступати від них не прийнято. Можливо, тому кулінарні шедеври не так часто зустрічаються в традиційній англійській кухні. Тут, здається, все розкладено «по поличках». Сніданок — це незмінний апетитний бекон, посмажений з яйцями, каша, сосиски з овочами (помідорами, печеними бобами), тост з вершковим маслом і трішечки мармеладу. Обід — суп, соковитий ростбіф з салатом, пудинг. Не варто забувати про «полудневий» чай, до якого подаються сендвічі з огірком, солодкі коржі, булочки, кекси або тістечка. Це, звичайно ж, не все, чим славиться англійська кухня. Рецептів страв в меню британців багато. І з деякими з них можна познайомитися, вибравши цей розділ нашого сайту.

Вершковий чаудер з лосося

Вершковий чаудер з лососяІНГРІДІЄНТИ:

  • філе лосося 600 г.
  • картопля 600 г.
  • лист лавровий 3 шт.
  • лимон 1/2 шт.
  • вода 6 склянок
  • вершки 30% 1,5 склянки
  • цибуля ріпчаста 1 головка
  • олія оливкова 3 ст.л.
  • крохмаль 3 ст.л.
  • масло вершкове 1 ст.л.
  • петрушка 1 пучок
  • перець чорний мелений
  • сіль

(далее…)

Англійські грінки з яйцем-пашот

Англійські грінки з яйцем-пашот

ІНГРІДІЄНТИ:

  • хліб 4 шматки
  • яйця 4 шт.
  • сіль.

(далее…)