Американський кекс з рідкою начинкою

Американський кекс з рідкою начинкоюТакі кекси ще називають «Лава кейк». Ймовірно, своїй появі ця страва зобов’язана простому випадку: кухар не довів до готовності випічку, всередині вона залишилася рідкою. Помилка кондитера вдалася: десерт став популярний і подається в кращих ресторанах світу.

ІНГРІДІЄНТИ:

  • шоколад 70% 200 г.
  • масло вершкове 100 г.
  • борошно 60 г.
  • цукор 50 г.
  • яйця (жовток) 3 шт.
  • яйця 2 шт.
  • сіль

Приготування американського кексу з рідкою начинкою

  1. Розтопити на водяній бані шматочки темного шоколаду з вершковим маслом. Маса повинна вийти однорідною, шовковою. Трохи остудити. Збити в піну два сирих яйця, додаткові жовтки і цукровий пісок.
  2. З’єднати обидві суміші, додати сіль і просіяне борошно, перемішати. Форми для випічки змастити розтопленим вершковим маслом, розлити тісто. Випікати в духовці протягом 7 — 10 хвилин. Середина американських кексів повинна залишитися рідкою.
Порада
Таке тісто може лежати в холодильнику два дні, в такому випадку час випічки збільшиться на 3 — 5 хвилин. Подавати кекси краще в гарячому вигляді, з морозивом: ванільним або крем-брюле.

Добавить комментарий

Имя *
E-mail *
Вебсайт