Всупереч всім запереченням наявності в Америці самобутньої національної американської кухні, нагадаємо, що жодна країна в світі настільки не вплинула на характер харчування і щоденний раціон у всьому світі, як США. Традиційна американська кухня — це невигадливі хот-доги, гамбургери і велика кількість томатного кетчупу, приготування якого не вимагає багато часу і фантазії. Але при цьому не варто забувати, що США — це країна багатьох етнічних груп, які зробили все можливе, щоб їх національні страви або вишукані фамільні рецепти були присутні в загальному раціоні американських обивателів. Тому так часто в американських ресторанах можна зустріти елементи європейської кухні, з’єднані з продуктами і прийомами індіанської кухні. У цій рубриці нашого сайту ми постаралися зібрати підбірку рецептів американської кухні, які уособлюють різні штати Америки. Щиро сподіваємося, що якісь страви із запропонованого списку Вам захочеться приготувати в домашніх умовах.

Класичний «Коб-салат»

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • окіст курячий 100 г.
  • кукурудза консервована 50 г.
  • сир з блакитною цвіллю 50 г.
  • 30 г. салат листовий.
  • помідори черрі 3 шт.
  • яйця 2 шт.
  • огірки 1 шт.

(далее…)

Американські «Мак-н-чіз»

Багато під американської їжею розуміють нагетси, бургери, фрі і так далі. Але в дійсності існує справжня американська кухня, і вона досить непогана. Американські мами стверджують, що Мак-н-чіз їхні діти наминали з задоволенням. Мак-н-чіз — це макарони з сиром. Як би банально не звучало — це проста, смачна і ситна їжа. (далее…)

Апельсиново-морквяний смузі з яблуком

Смузі, в перекладі з англійської — «м’який, гладкий, однорідний». Напій-мікс з різних ягід і фруктів. З’явився в продажу в Північній Америці в 30-х роках минулого століття. Існує думка, що термін придумали хіпі в кінці 60-х, коли фруктові напої стали продаватися повсюдно.

ІНГРІДІЄНТИ:

  • яблуко 1 шт.
  • сік апельсиновий з м’якоттю 1 стакан
  • сік морквяний з м’якоттю 1 стакан
  • імбир 2 ч.л.
  • мед 1 ч.л.

(далее…)

Мафіни з журавлиною на сметані

ІНГРІДІЄНТИ:

  • масло вершкове 90 г.
  • яйця 2 шт.
  • борошно 2,5 склянки
  • журавлина сушена 1 стакан
  • цукор 1 склянка
  • вода 1 склянка
  • сметана 3/4 склянки
  • молоко 1/2 склянки
  • розпушувач 2 ч.л.

(далее…)

Традиційний м’ясний мітлоф

ІНГРІДІЄНТИ:

  • фарш яловичий 450 г.
  • фарш свинячий 450 г.
  • сир твердий 100 г.
  • бульйон 100 мл
  • сухарі панірувальні 70 г.
  • олія оливкова 30 мл.
  • яйця 2 шт.
  • лист лавровий 1 шт.
  • часник 1 зубчик
  • суміш італійських трав
  • суміш перців мелених
  • сіль

(далее…)